Thursday, 11 July 2013

RAMADHAN datang lagi....:))

alhamdulillah... hari pertama puasa berjalan dengan lancar... 28 days more to go... in shaa Allah... puasa tahun niey.. masih lagi bergelar pelajar sekolah... tapi, saya dah upgrade sikit.. pelajar pra-u... masih lg balik dengan muka penat... menarik...! hari pertama puasa dekat sekolah... tengok gelagat masing2.. dengan muka keletihan hari pertama.. kenaangaaannnnn....

aku, masih setia berbaju sekolah... setia menjadi pelajar pra-u.. honestly, sampai saat niey pun aku masih lagi tengah mencuba untuk membiasakan diri dengan suasana sekolah baru... first time dapat belajar dengan teacher bangsa india, cina... seriusly, satu pengalaman yang sangat baru untuk aku... dengan suasana belajar dan persekitaran aku yang baru... cukup untuk buat aku belajar terima segalanya... kawan2.. aku masih lagi mencari 'dia' yg bergelar kawan, sahabat dan teman aku untuk aku meneruskan perjuangan kat sini...sedih... sangat..! aku seolah-olah masuk dunia baru.. dunia yang aku tak pernah alami sebelum niey... aku masih belum biasa dengan keadaan ini... sayu rasa hati, bila kawan yang menjadi semangat aku untuk terus setia kat sini, akhirnya... pindah ke sekolah lain... seminggu aku pergi sekolah dengan hati yang pasrah... tiap malam aku tak lena tidur... berulang-ulang kali aku fikir... betul ke ini keputusan muktamad aku...??

sebulan dah berlalu... hari niey aku masih setia dengan sekolah ini... sekolah yang bakal mencipta satu lagi lembaran kenangan dalam hidup aku... aku cuba, tengah mencuba, dan masih lagi mencuba untuk terima segalanya... mungkin ini keputusan terbaik yang harus aku lalui... sungguh, aku terima semua nya dengan rela hati... belajar subjek geografi aku tak pernah minat sebelum niey... PMR pun dapat C.. sekarang, aku kena belajar untuk jatuh cinta dengan subjek-subjek ini... pengajian am, muet, sejarah, bahasa melayu, geografi, ekonomi... please love me tooo......=) 

akhir kata, rasanya masih belum terlambat untuk aku ucapkan, salam ramadhan dan selamat berpuasa...!

2 comments:

 1. please email ke
  seain1974izan@gmail.com
  pasal rempah masak hitam
  tq

  ReplyDelete
 2. please email ke
  seain1974izan@gmail.com
  pasal rempah masak hitam
  tq

  ReplyDelete

~ Assalamualaikum...
~ Tinggalkan kOmen anda kt sini yea???
~ Terima kasih..